Care sunt diferențele dintre culturile hidroponice / aquaponice și cele crescute la sol ?

Hidroponia sau aquaponia reprezintă o metodă de creștere a plantelor direct într-un bazin cu apă, fără a folosi sol. Este utilizat un mediu de susținere pe verticală a germenilor sau microplantelor ( nisip, pietris, canepă ). Babylon Garden utilizează ultima dintre mediile enumerate care are rolul de a menține umiditatea și a degaja treptat apa din bazin.

Culturile hidroponice, respectiv apa cu soluții nutritive au fost redescoperite în anii 30 la Universitatea Berkeley din California. Dr. Gericke a popularizat această metodă de creștere a legumelor ca și germeni, lăstari (microverdețuri), însă și ca plante duse la maturitate.

În principiu, orice tip de cultură poate să crească în sistem hidroponic/aquaponic, ajutată de un sistem care menține plantele vertical, umede și aerisite.

Este însă important de menționat că nu toate legumele crescute în sistem hidroponic oferă un randament satisfăcător, acest lucru ține atât de tipul de legumă cât și calitatea semințelor; culturile hidroponice necesită semințe tinere de calitate, ținute în locuri răcoroase și uscate, pentru a asigura o germinare maximală.

Avantajele sistemelor hidroponice:

  1. Principalul avantaj este economisirea forței de muncă prin udare și fertilizare automată în cazul culturilor intensive.
  2. Sistemele hidroponice sunt ideale pentru centrele urbane, ele putând fi instalate în interior.
  3. Temperatura exterioară nu este un factor, cât timp plantele sunt ținute în spații închise la 19-22 grade Celsius.
  4. Cultivarea germenilor nu depinde de lumină iar microplantele nu necesită neaparat lumină naturală.
  5. Sistemele hidroponice folosesc mult mai puțină apă în comparație cu plantele cultivate în mod convențional. (cca 90%)
  6. Pe lângă fertilizatori și reducerea consumului de apă, se reduce amprenta de carbon, prin evitarea trimiterii de legume pe distanțe de mii de kilometri iar ambalajele de unică folosință sunt rar reciclate.
  7. Sunt extrem de nutritive, atât germenii cât și microplantele se bucură de până la 40 de ori mai mulți nutrienți decât legumele clasice.

    Related products

    Orgaaniset siemenet

    Balboa Green Orgaaniset herneen siemenet

    SO-6
    25,69 RON
    Tämä herne on hieman makeampi kuin keltainen vastineensa, ja sen väri haalistuu hieman itämisen edetessä. Ihanteellinenpuutarhaan, iduille ja mikrokasveille.
    Don Vito Luomu Calabrese... Don Vito Luomu Calabrese... 2
    Loppu
    40,37 RON
    Calabrese parsakaali kuuluuBrassica-heimoon, ja parsakaalin mikrokasvit ovat nopeita ja helppoja kasvattaa sekä lämmön- ja kylmänkestäviä. Ihanteellinenpuutarha- ja mikrokasveille
    19,27 RON
    Retiisi eli"Raphanus sativus", sana, joka on johdettu latinan sanasta "radix" (juuri) ja kreikan sanasta "raphanus" ("nopeasti ilmestyvä"), on todellakin yksi nopeakasvuisimmista ja korkeimmista puutarhavihanneksista. Ihanteellinenpuutarha- ja mikrokasveille
    Orgaaniset siemenet

    Luomu Jade Vihreä sinappi siemenet

    SO-10
    40,37 RON
    Sinappi eli Brassica juncea on Himalajalta kotoisin oleva vihannes, joka on maailmanlaajuisesti tunnettu ainutlaatuisesta maustaan ja lääkinnällisistä ominaisuuksistaan. Muiden Brassicaceae-kasvien tapaan luomusinapin vihannekset ovat nopeakasvuisia, ja niillä on valkoinen varsi ja kirkkaan vihreät lehdet. Ihanteellinenpuutarhaan ja mikrokasveihin.
    Orgaaniset siemenet

    Luomu Pak Choi Tanaka kaalin siemenet

    SO-1
    40,37 RON
    Kiinankaali (Pak choi - Brassica Rapa Chinensis) on Kiinasta kotoisin oleva vihannes, jolle on ominaista sen ihanan rapea rakenne ja hieman makea maku. Muiden Brassicaceae-kasvien tavoin Pak Choi kasvaa nopeasti, ja sillä on valkoinen varsi ja kirkkaan vihreät lehdet. Ihanteellinen puutarhaan ja mikrokasveihin
    Orgaaniset siemenet

    Luomu Velvet Vihreä linssin siemenet

    SO16-2
    15,60 RON
    Vihreillä linsseillä, latinankieliseltä nimeltään "Lens culinaris", on mieto, hieman pippurinen umamin maku, ja ne sopivat hyvin moniin eri tilaisuuksiin ja ruokiin. Sen lisäksi, että linssit on helppo idättää, ne kasvavat myös hyvin näyttävästi. Ihanteellinen puutarhaan, ituja ja mikrokasveja varten.
    Orgaaniset siemenet

    Orgaaninen krassi siemen Caligula

    SO-5
    19,27 RON
    Piparruusu eli vesikrassi kuuluu Lepidium sativum -perheeseen, se on kotoisin Lähi-idästä, ja sen lääkinnälliset ominaisuudet on dokumentoitu hyvin antiikin ajoilta lähtien, ja se on ollut nerokas ratkaisu merimiesten skorbuun (C-vitamiinin puutteen) ehkäisemiseksi. Ihanteellinenpuutarhaan ja mikrokasveihin
    Orgaaniset siemenet

    Orgaaninen Mung Bean orkidea siemenet

    SO-11
    36,70 RON
    Mungopavut ja adzuki-pavut kuuluvatVigna angularis -perheeseen, mutta adzukiin verrattuna mungopavun versot ja mikrokasvit kasvavat hieman nopeammin, maistuvat umamimaisemmilta eivätkä ole yhtä makeita, mutta ovat serkkujensa (adzuki) tapaan täynnä antioksidantteja ja ovat erittäin kylläisiä, mikä sopii erinomaisesti niille, jotka haluavat laihtua....
    Orgaaniset siemenet

    Orgaaniset siemenet Wheat Grass Risiko

    SO-13
    12,84 RON
    Luomuvehnä, kasvitieteellinen nimi Triticum aestivum, on itujen ja mikrokasvien tuottajien suosima viljalaji, koska sen ominaisuudet tekevät siitä todellisen superfoodin. Ihanteellinen puutarhaan, ituihin ja mikrokasveihin.
    Parsakaali Raabs Sudoku kuuluu Brassica-perheeseen, ja parsakaalin mikrokasvit ovat nopeita ja helppoja kasvattaa sekä kestävät sekä kuumuutta että kylmyyttä. Ne kuuluvat kaaliperheeseen, ja siksi ne tuoksuvat kaalille kasvaessaan. Niiden maku on kuitenkin yllättävän mieto. Ihanteellinenpuutarha- ja mikrokasveille
    Orgaaniset siemenet

    Poseidon Orgaaninen sarviapilan siemenet

    SO-4
    20,18 RON
    Sarviapilan lehdet, siemenet ja versot on tunnettu jo antiikin ajoista lähtien terapeuttisista ja immuunijärjestelmää vahvistavista ominaisuuksistaan, ja ne ovat myös yleinen ainesosa monissa kuuluisissa Keski- ja Etelä-Aasian ruokalajeissa. Ihanteellinen puutarhaan, ituja ja mikrokasvit
    Orgaaniset siemenet

    Ridiche-myrkyn orgaaniset siemenet

    SO-9
    19,27 RON
    Retiisi eli"Raphanus sativus", sana, joka on johdettu latinan sanasta "radix" (juuri) ja kreikan sanasta "raphanus" (nopea ilmestyminen), on todellakin yksi nopeimmin kasvavista puutarhavihanneksista ja yksi nopeimmin ja korkeimmin kasvavista mikrokasveista. Ihanteellinenpuutarha- ja mikrokasveille
    Product added to wishlist
    Product added to compare.

    Acest site folosește cookie-uri pentru a îmbunătăți performanța și de a spori experiența utilizatorului care vizitează site-ul nostru. Această politică clarifică modul în care facem acest lucru și modul în care sunt gestionate cookie-urile.