Despre vitamine, minerale și fibre în germeni și microplante

Germenii și microplantele constituie adevărate izvoare nutritive prin cantitatea crescută de vitamine și minerale.

Vitamine

 

Cantitatea mai multor vitamine crește în timpul încolțirii. Vitamina B ajută la descompunerea carbohidraților, grăsimilor și proteinelor.

Folatul ajută la crearea de noi celule și globule roșii. Această vitamină este deosebit de importantă în timpul creșterii corpului și al sarcinii.

Chiar și nivelurile de vitamina A cresc atunci când semințele germinează.

Mai exact, carotenul este cel care primește un impuls. Carotenul este o substanță pe care organismul o poate transforma în vitamina A. Este vital pentru buna funcționare a vederii, a pielii și a mucoaselor. De asemenea, este esențial pentru dezvoltarea fătului.

 

În ceea ce privește vitamina C, majoritatea semințelor nu o au de la început, dar se dezvoltă în timpul germinării. În cercetarea concentrată pe semințele de hrișcă și quinoa, care nu conțin deloc vitamina C, s-a demonstrat că, după două până la trei zile de germinare, nivelul de vitamina C a atins 24 miligrame per 100 grame de germeni. Pentru referință, cantitatea zilnică recomandată de vitamina C este de 75 miligrame. Această vitamină acționează ca un antioxidant în organism și ajută la formarea cartilajului și a țesutului osos.

Chiar și nivelul de vitamina E crește în timpul încolțirii. Această vitamină acționează ca un antioxidant și ne protejează, printre altele, țesuturile corpului.

 

Iată câteva exemple de germeni și microplante care conțin cantități mari de vitamine importante pentru metabolismul energetic și pentru sănătatea sistemului nervos:

 

  1. Vitamina C: Germenii de broccoli, de lucernă și de muștar sunt surse bogate de vitamina C. Această vitamină este importantă pentru sistemul imunitar și ajută la absorbția fierului.
  2. Vitamina A: Germenii de fasole mung sunt surse excelente de vitamina A. Această vitamină este importantă pentru sănătatea ochilor și a pielii.
  3. Vitamina K: Germenii de broccoli, de lucernă și de varză sunt surse bune de vitamina K. Această vitamină este importantă pentru coagularea sângelui și pentru sănătatea oaselor.
  4. Vitamine din complexul B: Germenii de fasole mung, de porumb și de ovăz sunt surse bogate de vitamine din complexul B, cum ar fi tiamina, riboflavina, niacina și acidul folic. 

 

Cu toate acestea, germenii nu ne pot oferi prea multe în ceea ce privește vitamina B12. Aceasta este o vitamină pe care trebuie să o dobândim din regnul animal. Veganii trebuie să aibă grijă deosebită pentru a obține suplimente de vitamina B12. 

 

Neînțelegerea că germenii sunt bogați în vitamina B12 provine din faptul că bacteriile produc această vitamină, iar bacteriile pot crește pe germeni. Dar acest lucru nu este ceva ce vrem să se întâmple, pentru că atunci riscăm să crească și nivelul bacteriilor . In acest sens urmărirea sfaturilor de creștere și folosirea exclusivă a semințelor Babylon Garden este foarte importantă pentru a împiedica formarea bacteriilor. Acestea sunt ușor de observat, prin pânza de puf gri și mirosul neplăcut.

Dacă întâmpinați astfel de probleme aruncați semințele din tăvița Ishtar apoi curățați bine recipientul și grilajul.

Minerale

 

Semințele conțin mai multe tipuri de minerale, cum ar fi fier, magneziu, zinc și calciu. Acidul fitic leagă mineralele de semințe și face dificilă absorbția acestora. În timpul germinării, fosforul este eliberat de molecula de acid fitic pentru a asigura necesarul de fosfor al semințelor aflate în etapa de germinare.

 

Cu cât este eliberat mai mult fosfor, cu atât este mai blocată acțiunea acidului fitic asupra celorlalte minerale. Așa că acum mineralele devin mai ușor de utilizat de către plantă și mai ușor de absorbit pentru noi pe măsură ce mâncăm germenii. Nu este natura fantastică ?

 

Mineralele ajută la diferite tipuri de procese din organism. Deși nu avem nevoie de cantități mari din ele, ele sunt totuși vitale pentru noi.

 

Fibre

 

Fibrele alimentare se găsesc în principal în legume, ele sunt solubile sau insolubile. Gândiți-vă la cum se comportă ovăzul când facem fulgi sau ce se întâmplă când semințele de in sunt amestecate cu apă caldă. Pectina din fructe este un exemplu de fibră solubilă.

Un exemplu de fibre insolubile este coaja care înconjoară diferite tipuri de semințe. Fibrele solubile și insolubile pot coexista în cantități diferite în cadrul aceluiași aliment.

Prin germinare, cantitatea de fibre solubile crește oarecum, în timp ce cantitatea de insolubile scade. În general, nivelul de fibre crește.

 

Atât fibrele solubile, cât și cele insolubile conferă volum alimentelor. Fibrele solubile oferă un bun sentiment de sațietate, deoarece nutrienții săi sunt absorbiți mai lent de organism, ceea ce menține nivelurile de glucoză din sânge mai scăzute (IG mai scăzut). 

Fibrele insolubile acționează mai jos în intestin. Substanțe producătoare de gaze, leguminoasele precum fasolea, linte și mazărea conțin substanțe care pot provoca deranj intestinal și gaze. Aceste substanțe se numesc oligozaharide și sunt un tip de carbohidrați cu care enzimele noastre digestive au probleme în digerare.

De obicei, se recomandă să înmuiați semințele cu nivel ridicat de oligozaharide în apă și să schimbați apa de câteva ori pentru a minimiza formarea de gaze. Germinarea scade aceste substanțe și mai mult. După ce semințele și fasolea au încolțit timp de două până la șase zile, aproape toate acele substanțe producătoare de gaze vor fi dispărut.

 

Product added to wishlist
Product added to compare.

Acest site folosește cookie-uri pentru a îmbunătăți performanța și de a spori experiența utilizatorului care vizitează site-ul nostru. Această politică clarifică modul în care facem acest lucru și modul în care sunt gestionate cookie-urile.