Ce am putea face într-un spațiu mic de apartament pentru a ne putea cultiva singuri verdețurile și a ne asigura o alimentație cât mai naturală ?
Inspiratia noastră a venit din faptul că trăim intr-o lume in care mancăm tot mai nesănătos și pe fugă. Am incercat astfel să creăm un cadru potrivit necesitatilor actuale, avand in vedere faptul ca timpul alocat prepararii alimentelor este tot mai redus. Am reusit să dezvoltăm un sistem care asigură intr-un interval cuprins intre 3 și 10 zile microverdețuri bogate in nutrienți. Sistemul este conceput pentru a putea fi plasat in bucătaria fiecăruia dintre noi, ocupă un spatiu minim, fiind gandit și ca o piesă de design.
Am incercat să găsim o similitudine intre oameni sănătosi, frumusete si natură, asa incat imaginatia ne-a condus la una dintre minunile lumii antice, Gradinile Babyloniene. Ele au fost create tocmai din iubire pentru om și natură.
Partenerii proiectului Babylon Garden
Pentru a găsi o soluție în vederea dezvoltării grădinii hidroponice Babylon Garden am colaborat cu cercetători români din domeniul horticulturii, IoT și politehnicii, printre care Prof. Univ. Dr. ing. Oliviu Matei, Dr. Conf. Paula Moraru, drd. Tudor Fărăgău, Ing. Alexandru Moga, Ing. Florin Trăilă, Ing. Adela Gorgan, Ing. Ioan Popa, Ing. Leonard Bodnar și Ing. Tókos József.
De asemenea, crearea Babylon Garden nu ar fi fost posibilă fără colaborarea cu multe companii românești cărora dorim să le multumim pe această cale.
- Holisun (Maramureș) - pentru dezvoltarea aplicației Babylon Garden, cu siguranță o aplicație unică din multe puncte de vedere.
- Lineo Product Development (Timișoara), Prototype Line 3D (Sălaj) și Pasion Mob (Cluj) - cărora le mulțumim pentru realizarea celor 12 prototipuri intermediare și al variantei finale Babylon Garden.
- Prospero Technik (Odorheiu Secuiesc) pentru dezvoltarea matrițelor de mase plastice.
- Pasion Plus și USAMV Cluj - pentru îndrumările primite în vederea realizării rețetarelor de creștere, a optimizării lor continue și a testării calității semințelor.
- Guvernul României, Uniunii Europene, SADC Consulting și RCG Consulting Group pentru sprijinul acordat proiectului Babylon Garden.
Babylon Gardem rezultate și beneficii
Rezultatul cercetărilor noastre a depășit cu mult așteptările inițiale și aici menționez top 6 din caracteristicile sistemului Babylon Garden:
- O alimentație eco și biologică cu o nutriție de până la 40 de ori mai bogată și consum de apă cu minim 90% mai mic, față de plantele duse la maturitate și găsite în supermarket.
- Recolte predictibile de germeni și lăstari (microverdețuri), la fiecare 3-14 zile, scalabil printr-un număr mare de recolte concomitente, pentru familii mai numeroase. Sistemul Babylon Garden este conceput să dubleze consumul mediu anual de rădăcinoase pe cap de locuitor (raportat la România).
- Simplitate dusă la extrem pentru folosirea sistemului Babylon Garden, doar udați semințele o singură dată și recoltați germenii în 3 zile sau microverdețurile în 7-14 zile, este atât de simplu!
- Diversitate de semințe bio și rețete dedicate, astfel încât universul germenilor, al microverdețurilor să nu se rezume doar la salate și sandwich-uri.
- Folosirea 100% a materialelor reciclabile în echipamentul Babylon Garden, precum și introducerea în premieră națională a cânepii procesate natural ca și mediu de creștere hidroponic pentru semințe.
- Creșterea concurenței pe piața românească a semințelor bio prin introducerea unor soiuri multiple.
La fel ca și Nabucodonosor al II-lea, proiectul Babylon Garden si motto-ul “Heath is Homemade” sunt inspirate din dragoste pentru oameni și natura, în încercarea noastră de vă ajuta să beneficiați de o alimentație cât mai sănătoasă, la prețuri accesibile și să vă apropiem de natură.
Vă mulțumim pentru sprijinul acordat prin achiziționarea sistemului Babylon Garden si vă invităm să accesati aplicația noastră.
Vă mulțumim pentru reducerea amprentei dumneavoastră de carbon, prin achiziționarea unui produs prietenos cu mediul înconjurător. Prin evitarea cumpărării de legume transportate mii de kilometri în plasticuri de unică folosință până la magazinul de după colț vă aduceți contribuția în protejarea ecosistemului.