Cum eliberează germenii atât de mulți nutrienți ?

Semințele sunt mici bombe nutritive pline cu proteine, fibre și minerale, iar acestea, sub formă de germeni și microplante eliberează de până la 40 de ori mai mulți nutrienți decât plantele crescute convențional .

În timpul încolțirii, semințele încep să consume energia și substanțele nutritive stocate în ele pentru a susține creșterea plantei. Acest proces declanșează o serie de reacții biochimice care au ca rezultat eliberarea nutrienților din semințe în timpul creșterii.

De exemplu, în timpul încolțirii, carbohidrații din semințe sunt descompuși în molecule mai simple, cum ar fi glucoza și fructoza, care pot fi mai ușor absorbite de organismul uman. În același timp, proteinele sunt descompuse în aminoacizi, iar grăsimile sunt descompuse în acizi grași.

Semințele încolțite conțin, în general, o cantitate mai mare de vitamine și minerale.

În plus, încolțirea ajută la activarea enzimelor și a altor substanțe nutritive din semințe, care pot fi benefice pentru sănătate. De exemplu, încolțirea semințelor de legume cum ar fi fasolea, mazărea și linte, poate crește conținutul de vitamina C și alte antioxidante.

Problema este că plantele nu renunță ușor la nutrienții lor. În interiorul seminței există un strat încorporat care ajută la dezvoltarea unei plante mari și puternice. Culturile hidroponice dezvoltate de sistemul nostru permit eliberarea mai rapidă a conținutului nutritiv din semințe.

Astfel, prin procesul de germinare din cadrul echipamentului Babylon Garden sămânța se deschide și începe să germineze accelerat, lucru ce duce la eliberarea mai rapidă a nutrienților decât s-ar întâmpla în mod natural în natură.

De menționat faptul că semințele Babylon Garden au o rată de germinare de minim 80%.

În natură, o sămânță este latentă până când intră în contact cu apa. Toate enzimele necesare pentru a lansa procesele vieții „dorm” în interiorul semințelor. Mai simplu spus, enzimele sunt substanțe care permit și accelerează reacțiile chimice.

Odată ce sămânța este în apă și temperatura este cea adecvată, aceasta își direcționează toată energia spre creștere într-o plantă. Enzimele de repaus prind viață. Aceste enzime, împreună cu cele nou create în timpul germinării fac nutrienții din semințe să se elibereze foarte repede.

Germenii (sau semințele încolțite) sunt o sursă importantă de enzime, care sunt proteine ​​specializate responsabile pentru catalizarea reacțiilor chimice în organism. În timpul germinării, semințele își dezvoltă un conținut crescut de enzime care pot ajuta la îmbunătățirea digestiei și absorbția nutrienților.

Related products

25,69 L
Esta ervilha é ligeiramente mais doce do que a sua homóloga amarela e a sua cor desvanece-se ligeiramente à medida que a germinação avança. Ideal parajardim, rebentos e microplantas
15,60 L
As lentilhas verdes, de nome latino "Lens culinaris", têm um sabor umami suave e ligeiramente apimentado e combinam com muitas ocasiões e pratos diferentes. Para além de serem fáceis de germinar, as lentilhas também crescem de forma impressionante em volume. Ideal para jardim, Sprouts e microplantas
36,70 L
O feijão mungo, juntamente com o feijão adzuki, faz parte da família"Vigna angularis", mas, em comparação com o adzuki, os rebentos e microplantas de feijão mungo crescem um pouco mais depressa, têm um sabor mais umami e não são tão doces, mas, tal como os seus primos (adzuki), estão cheios de antioxidantes e são muito saciantes, perfeitos para quem quer...
Sementes orgânicas

Sementes Orgânicas Erva de Trigo Risiko

SO-13
12,84 L
O trigo biológico, de nome botânico Triticum aestivum, é uma variedade de cereal popular entre os produtores de rebentos e microgreens devido às suas características que o tornam um verdadeiro superalimento. Ideal para jardim, Sprouts e microplantas
Product added to wishlist
Product added to compare.

Acest site folosește cookie-uri pentru a îmbunătăți performanța și de a spori experiența utilizatorului care vizitează site-ul nostru. Această politică clarifică modul în care facem acest lucru și modul în care sunt gestionate cookie-urile.